Residential building New Kyoto TownHouse - New spatial relationships by Alphaville

Residential building New Kyoto TownHouse - New spatial relationships by Alphaville


New Kyoto TownHouse - amazing house, built in Kyoto (Japan) on the draft Alphaville Japanese architectural studio, is based on a steel structure, allowed to form an open interior light in which all floors visually related.

Residential building New Kyoto Town House
Residential building New Kyoto Town House Exterior


The concept of this unusual space is based on a two-tone combination of white plaster and wooden panels, which interact with each other, form a spectacular and, literally and figuratively, multifaceted living environment.

Residential building New Kyoto Town House
Residential building New Kyoto Town House



The most characteristic feature of this house was a system of walls, not built on an intuitive, abstract choice, and obeying the logic and ergonomics. These unusual elements have several functions, zoning space, creating volumes and creating visual intercommunication connection.

As a result of dynamic games of planes and surfaces inside the house creates one large communicating room, partitions which, in addition, serve as a reflector of natural light entering the room to the north and south facades.




As a rule, the structure of townhouses can not afford to have large windows, in consequence of which, their interiors are deprived of the necessary amount of natural light and spatial relationships are limited predominantly horizontal direction. Structure of New Kyoto Town House allows you to get away from these disadvantages of urban dwellings, allowing daylight to penetrate through the large holes in the windows and floors, artfully refracted on the faceted surfaces, creating a three-dimensional and dynamic spatial relationships.

0 komentar:

Post a Comment